pjattangen logopjattangenwebb

Nyheter

Vi har fått våra eldrivna cyklar

Våra tre eldrivan cyklar kom för en veckasedan och vi är ivriga att få börja använda dem. Cyklarna tar fyra barn vardera och har ett bra lastutrymme för medhavd mat, dricka, pedagogiskt material eller vad man vill få med sig på sin utflykt. På Pjättängen gör vi minst en utflykt i veckan, men inte ovanligt att det blir fler. Cyklarna kommer hjälpa oss mycket, då vi kan vara mer spontana och även ta oss längre till platser dit bussar inte kör. Cyklarna har en elektrisk hjälpmotor som gör färden till en dans.

//Adon

Vecka 35

En rolig vecka står framför oss med nya utmaningar. Rutinerna sitter redan och inskolningarna lider mott sitt slut. Vi fortsätter i temat kroppen och kommer denna vecka bland annat att arbeta med ämnet händer och hur viktigt det är att tvätta sina händer, hygien och varför man inte ska ta mer pappershanddukar och tvål än vad man behöver, vad händer när bakterier hamnar på fel ställe. Barnen är nyfikna och vill veta allt! vi pedagoger gör vårat bästa för att tillsammans med barnen finna svar på alla undringar.

Tre veckor in i terminen

En helt fantastisk vecka har nu gått mot sitt slut, det är fredag och vi all både barn och pedagoger känner oss nöjda. Inskolningarna går som på räls och redan så här tre veckor in på terminen börjar rutinerna sitta. Vi har pratat mycket om kroppen och vad som händer med maten när vi äter. Madame Kerstin vårt 160cm långa skelett hjälper oss mycket i samtalen. Precis som vår käk-modell och inre organ-modeller. Vi har även firat av några barn som lämnar oss för förskoleklassen. Lycka till med en ny spännande tid i grundskolan önskar alla vi er.

//Adon

Teknikrummet en favorit

Avdelning Utforskaren som inhyser de äldre barnen har sedan denna termin skaffat ett teknikrum. Ett rum med ett bord fullt av uttjänad tekning som t.ex. fjärrkontroller, radioapparater, videos, cd-spelare, ficklamor etcetera. Här kan barnen tillsammans med en pedagog får möjlighet att forska i hur saker fungerar och ser ut inuti. I samma rum finner barnen också ett urval av olika konstruktionsmaterial till sin lek. Bland annat kan barnen leka med små-lego, en kulbana, kapplastavar, klossar i trä och en hel del annat konstruktionsmaterial. För ytterligare inspiration finns här även plastväxter till sin lek, bilar, djur, moderna kartor på väggarna och en stor uppblåsbar jordglob. Detta rum har snabbt blivit ett favoritrum hos barnen.

//Adon

Trevlig helg önskar Pjättängen

En fantastisk vecka avverkad med mycket sol och bad. Där vi börjat bekanta oss med den nya miljön, det nya materialet och varandra. Inskolningarna gick som på dans och känslan är trygghet och värme.

Vi på Pjättängens förskola tackar alla barn och föräldrar för för en rolig och lärorik vecka, ser fram mot nästa och önskar alla en god helg

//Adon

Strålande tider

Värmen håller i sig och vi ”badar” nästan varje dag.

Ett besök till en närliggande park slutade med glädje i ett ljummet sensommarregn, uppskattat av både barn och pedagoger. Succesivt har vi också introducerat nytt material för barnen som ivrigt tar till sig av samt provar bl.a griffeltavla, white board. Vi har en stor variation bild & form material som te.x. pennor, kritor och touch. Nya paljetter, ”diamanter” glitter och papper. De nya barnen bekantar sig med Madame Kerstin som är vårt 60cm höga skelett, Skalle-Pär vårt 30cm höga skelett, vårt hjärta, våra tänder och planetsystem med mera.

Inskolningen går som smort och våra tre första barn är redan inskolade och glada. Vi hälsar er varmt välkomna.

//Adon Gerdes

Sida 1 av 2

Pjättängens Förskola     l     Pjättgången 4     l     217 72 MALMÖ     l     Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.      l     0700-009924