pjattangen logopjattangenwebb

Om Förskolan Pjättängen

Förskolan Pjättängen byggdes 1994 i syfte att inhysa förskoleverksamhet, och är belägen i trygga och harmoniska Mellanheden och stadsdelen Slottsstaden. En förskola med två avdelningar väl inbäddad i en oas av grönska, mellan skönt arkitektoniskt uppförda hus som ringlar runt lunden likt en skyddande ljus ringmur av trygghet och värme.

Förskolan bedriver traditionell Svensk pedagogik i ljuset av FN:s barnkonvention, där läroplanen är vår ryggrad och det lustfyllda lärandet vår metod.

Höstterminen 2013 går Pjättängen över från åldersheterogena grupper till mer åldersindelat, för att kunna spetsanpassa verksamheten efter barnens förmåga och behov. Där varje avdelning kommer att bära utformning helt efter barnens nivå, intresse och möjligheter.
Att samarbeta mellan avdelningarna ser vi som en självklarhet, och trivs bra med känslan av att vara ett arbetslag med kraft, förmåga och glädje att finnas för alla barn på vår förskola.

Med en direkt närhet till naturen, flera av Malmös fina parker och stort utomhuspedagogiskt och naturvetenskapligt vetande hos personalen gör vi ofta givande och lärorika turer med barnen utanför förskolans område. Så långt vädret tillåter ser vi det också som självklart att vara ute minst en gång varje dag på vår fina och gröna gård. Eller i vår direkta närhet i den lummiga och skyddade oas som förskolan Pjättängen ligger i.

Vi arbetar tematisk med en gemensam rubrik som sträcker sig över en längre tid. I den verksamhet vi bedriver arbetar vi både avdelningsvis och över avdelningarna, i smågrupper, helgrupp, tvärgrupper och större grupper. Till vår hjälp i det pedagogiska arbetet har vi erfarna pedagoger och väl genomtänkt material. Bland annat har vi Madame Kerstin, ett 160cm högt skelett som med enkelhet kan synliggöra köttbullens resa genom kroppen, eller en torso med inre organ som man kan plocka ut och titta inuti. Vi har också hela solsystemet i taket längs en lång korridor i form av stora uppblåsbara modeller som lätt kan plockas ned för att kännas på, och som bjuder in till många tankar och samtal kring rymden, människan och mystiken.

Vi tror på det kompetenta barnet där pedagogen är medforskande till era skatters lustfyllda lärande. Namnet pedagog kommer från antikens Grekland och var namnet på den person som guidade barnen på kunskapens aveny. Direkt översatt till svenskan i omvänd följd blir betydelsen leda barnet. Det är precis det vi gör här. Guidar era barn på den viktiga resa genom livet, här hos oss i början på resten av återstoden.

Huvudman för Förskolan Pjättängen är Palmlunds Malmö AB, ett dotterbolag till Palmlunds Skolor AB.

Pjättängens Förskola     l     Pjättgången 4     l     217 72 MALMÖ     l     Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.      l     0700-009924