pjattangen logopjattangenwebb

Köket

Vi på Pjättängen anser att maten är oerhört viktig för barnens vistelse hos oss. En god och näringsrik mat är ett måste för att barnen ska utvecklas rätt.

I vårt kök på Pjättängens förskola arbetar utbildad personal med att i möjligaste mån tillaga mat från råvara till färdig rätt. Detta av flera anledningar. Dels för att det luktar gott och för att det stimulerar barnen till att äta. Dels vet vi vad som finns i maten som serveras, så att den blir näringsriktig och god.
Vi försöker hålla en ekologisk profil genom att handla KRAV-märkt och vi serverar t ex ekologiska mjölkprodukter.


Vår kock Marie bakar ofta, så att barnen får hembakat bröd. Marie planerar ofta olika teman kring maten. Till exempel skånsk mat och mat från andra länder. Vi firar våffeldagen, Mårten Gås, Emildagen och mycket annat. Givetvis firar vi även svenska traditioner såsom påsk, midsommar och jul. Marie har fått med ett recept i kommunens nya kokbok! Dessutom har Marie fått s.k. Smileys flera år i rad! Grattis Marie!

Grönsaker och frukt är en viktig del i barnens kost, så det serveras dagligen.

Pjättängens förskola har utarbetat en måltidspolicy som följs.

 

Pjättängens Förskola     l     Pjättgången 4     l     217 72 MALMÖ     l     Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.      l     0700-009924